U Futogu je otvoren novi rekonstruisani objekat Gerontološkog centra „Novi Sad“, Prihvatilište za stara i odrasla lica

0
205

U Futogu je otvoren novi rekonstruisani objekat Gerontološkog centra „Novi Sad“, Prihvatilište za stara i odrasla lica, za čiju su adaptaciju i saniranje Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad izdvojili 120 miliona dinara.

Predsednik Porkajinske vlade Igor Mirović izjavio je na otvaranju rekonstruisanog objekta Gerontološkog centra ‘’Novi Sad’’  da je trajno opredeljenje i obaveza vlade na čijem je čelu da stvori odgovarajuće uslove za život i rad u svim ustanovama socijalne zaštite čiji je pokrajina osnivač.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je socijalno odgovorna politika Grada Novog Sada jedan od elemenata politike koju vode i da je to bio razlog što zajedno sa Pokrajinskom vladom kreću u investicije ulaganja u budućnost  građana, kojima je ova pomoć potrebna”.

Direktorica Gerontološkog centra Slavica Škrbić istakla je da  “smatra da će se posle rekonstrukcije, znatno unaprediti usluga smeštaja u prihvatilištu i uspešno smanjiti rizik od beskućništva, jer se sada može odgovoriti na mnogo veći broj potreba na teritoriji grada Novog Sada, a i šire”,.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here