U Žitištu organizovana svečanost povodom 10 godina postojanja NIS -ovog programa “Zajednici zajedno”.

0
146

U Domu kulture u Žitištu organizovana je svečanost povodom 10 godina postojanja NIS – ovog programa “Zajednici zajedno”.

NIS-ov karavan društvene odgovornosti “Zajednici zajedno” kojim predstavnici kompanije obilaze gradove širom Srbije boravio je u Žitištu. Proslavom u Domu kulture u ovoj opštini obeleženo je 7 godina saradnje kompanije NIS i Žitišta. Tim povodom sumirali su se rezultati koji su ostvareni u proteklom periodu. Prisutni imali su priliku da se podsete velikog broja kulturnih, sportskih i ekoloških projekata koje je kompanija realizovala u opštini Žitište. Neki od njih su rekonstrukcija kule “Dombačka”, podrška udruženju “Urbani Banat”, podrška Fudbalskom klubu “Terekveš”, nabavka sportskih sprava u OŠ “Sveti Sava”, kao i organizovanje mnogobrojnih manifestacija od velikog značaja za stanovništvo ove opštine. Ukupno je NIS u opštini Žitište pomogao 57 projekata vrednih 25 miliona dinara. O značaju saradnje sa kompanijom NIS govorio je predsednik opštine Žitište, Mitar Vučurević.

 

Prisutnima se u Domu kulture u Žitištu obratio i direktor Centra za projektne delatnosti Bloka istraživanja i proizvodnje kompanije NIS Srđan Dragišić koji je predstavio aktivnosti i planove pomenute kompanije.

Opština Žitište je deveta stanica NIS-ovog karavana društvene odgovornosti u okviru proslave jubileja saradnje sa 11 gradova i opština širom Srbije. Program “Zajednici zajedno” postoji već 10 godina i nastoji da zajednicu u kojoj posluje unapredi i osnaži. NIS je u protekloj deceniji kroz ovaj program uložio više od milijardu dinara. Realizovano je više od 900 projekata u 11 gradova i opština širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here