Milan Stamatović o unapređenju turističke ponude Zlatibora

0
139

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je da je cilj rukovodstva opštine Čajetina da se u narednih pet godina na Zlatiboru zabeleži poseta od milion gostiju kao i da se ostvari deset miliona noćenja što bi značajno uvećalo prihode kako opštine Čajetina, tako i Republike Srbije.

Tema Samita planinskih centara Centralne Evrope – MoReSCE 2018 koji je održan pre nekoliko dana na Zlatiboru, bila je razvoj održivog planinskog turizma. Samit je okupio sve važne domaće I inostrane privredne subjekte koji imaju direktnu vezu sa izgradnjom i unapređenjem turističke ponude širom Evrope. Opština Čajetina poklanja veliku pažnju razvoju turizma na Zlatiboru kao i unapređenju opšte turističke ponude. To je bio razlog što smo predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću uputili pitanje koje se odnosilo na mesto Zlatibora kao brenda među planinskim centrima Evrope kao i kakva je perspektiva razvoja Zlatibora i opštine Čajetina u svetlu održivog turističkog razvoja.

 

Teme ovogodišnjeg susreta na Zlatiboru pored ostalih, bile su : promovisanje planinskih centara Centralne Evrope, planiranje planinskih centara, stvaranje održivih platformi za budućnost kao i investicione mogućnosti i izazovi.

Samitu su prisustvovali predstavnici iz privatnog i javnog sektora, planinskih centara, lokalnih turističkih organizacija kao i iz nevladinih organizacija iz Italije, Austrije, Švajcarske, Francuske, Slovačke, Hrvatske i iz drugih zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here