Na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” održana je kreativna radionica u okviru projekta “Pametno čitanje”

0
144

U okviru projekta “Pametno čitanje”, u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin”, održana kreativna radionica za decu predškolskog uzrasta.

Na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” održana je kreativna radionica u okviru projekta “Pametno čitanje” koju vodi Dunja Šašić, a gosti na radionici bila su deca iz predškolske grupe vrtića “Maslačak”.

Ideja projekta je promovisanje ranih čitalačkih navika kod dece, a više o tome rekla je Jelena Đorđević Perc, urednica kulturnog programa Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”.

 

Realizator projekta „Pametno čitanje” Dunja Šašić je istakla da je stvaranje čitalačke navike i ljubav prema knjizi kod dece osnov za dalje napredovanje. Ona je takođe dodala da se čitanjem razvija razmišljanje i inteligencija, razvija pažnja, promišljanje, razvija govor i bogati rečnik.

 

Projekat “Pametno čitanje” realizuje se na dečjem odeljenju Gradske biblioteke u Novom Sadu, a sufinansiraju ga Mensa Srbije i izdavačka kuća propolis Books, dok je u Zrenjaninu potpomognut sredstvima lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here