Zakupac zrenjaninskog “Radijatora”, beogradska firma “Nodular”, bez ikakvog obaveštenja obustavio proizvodnju u toj fabrici i ostavio je na ulici više od sto zaposlenih

0
523

Radnici zrenjaninske fabrike za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva “Radijator” ostali su bez posla, a zakupac firma „Nodular” je bez ikakve najave i prethodnog obaveštenja obustavio proizvodnju, ostavivši neobezbeđen repro materijal.

Stotinak radnika koji su se juče okupili ispred fabrike, pored potraživanja zaostalih isplata, pokušali su da javnosti ukažu na nesagledive posledice koje mogu nastati zbog nesavesnog zakupca koji je peći sa 30 tona tečnog gvožđa ostavio potpuno neobezbeđene. Pored opasnosti od curenja liva koji bi izazvao veliku ekološku katastrofu, u fabrici je ostalo i 100 tona piralena koji je kancerogen i takođe predstavlja potencijalnu opasnost po okolinu, navode radnici fabrike “Radijator”.
Da nevolja bude veća od juče u podne je zabranjen ulaz u fabriku i za 25 radnika koji su se volonterski brinuli o bezbednosti.

 

Stečajni upravnik Miloš Borovčanin koji je preuzeo fabriku je rekao da da on sa zakupcem nema ništa i da je njegov posao da zaštiti imovinu fabrike ali i sebe?!

Po rečima radnika proizvodnja u „Radijatoru“ je bila prosečna, između 650 i 750 tona mesečno, i nikome nije jasno zbog čega je zakupac jednostavno nestao preko noći i ostavio na ulici više od sto radnika.

KTV televizija će svakako nastaviti da prati ovaj slučaj vezan za tužnu sudbinu nekada uspešnog zrenjaninskog preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here