Sportski novinar Zoran Šećerov ocenio je da se iza moguće odluke UEFE o organizaciji još jednog evropskog klubskog takmičenja kriju interesi velike industrije sportskog klađenja

0
314

Sportski novinar Zoran Šećerov ocenio je da se iza moguće odluke UEFE o organizaciji još jednog evropskog klubskog takmičenja kriju interesi velike industrije sportskog klađenja.

Potvrdu predsednika Evropske fudbalske asocijacije- UEFE Aleksandra Čeferina da se razmatra da se od 2021.g. uvede treći evropski kup pored Lige šampiona i Lige Evrope, poznavaoci prilika u fudbalu tumače kao još jedan vid komercijalizacije fudbala. Čeferin je najavio da bi novo takmičenje mogli da igraju klubovi koji ispadnu iz kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, čime bi se otvorio prostor za takozvane siromašne klubove iz malih zemalja. Sportski novinar Zoran Šećerov je ocenio povodom ove najave ‚‚ da UEFA ide u pravcu jačanja i povećanja broja međunarodnih klupskih utakmica zbog sve manjeg interesovanja za mečeve i takmičenja reprezentacija.‚‚ Zorana Šećerova smo pitali da li novo takmičenje možda predstavlja i svojevrsni vid fudbalske segregacije ili se radi o nečem drugom.

Prema poslednjim informacijama potvrđeno je da će Evropska fudbalska asocijacija –UEFA uvesti novo klupsko takmičenje od 2021. godine, uz Ligu šampiona i Ligu Evrope. Za sada nije poznato u kom bi se formatu igralo, ali bi se broj timova u Evropi proširio na ukupno 96, računajući i novo takmičenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here