Ovaj sastojak je “magični štapić” za ulepšavanje

0
151

Uz kombinaciju sa vodom ili limunovim sokom, soda bikarbona je sjajna za čišćenje kuhinjskih površina, šporeta, rerne… Ali, može da se koristi i za još mnogo štošta u nezi kože i ulepšavanju.

Koža je zimi suvlja, a kraj leta je idealno vreme da polako pripremate kožu za hladnije dane. Najlakši način da je hidrirate je da četvrtinu kašičice sode bikarbone pomešate sa gelom za tuširanje.
Da bi ova mešavina imala pravi efekat, utrljavajte je na kožu sve dok se soda bikarbona potpuno ne rastvori – tako ćete ukloniti i mrtve ćelije kože.
Ukoliko ste tokom leta nanosili kremu za samopotamnjivanje i sada vam je koža malo “pošarenela”, znajte da mešavina od pola šolje sode bikarbone i pola šolje limunovog soka čini čuda.
Nanesite ovu mešavinu na kožu, ostavite da deluje nekoliko minuta i jednostavno isperite.
Soda bikarbona može da bude i lek za oštećenu ili masnu kosu, tako što će pomoći da se dlaka oslobodi nepotrebnih hemikalija.
Da biste napravili masku, potrebno je da pomešate sodu bikarbonu i vodu, ali ćete morati sami da procenite koliko čega treba da stavite, u zavisnosti od dužine i gustine kose. U svakom slučaju, mešavina treba da izgleda poput paste.

Nanesite je na kosu i ostavite da deluje 10 do 15 minuta, temeljno isperite, zatim uobičajeno operite šamponom.
Ako želite jeftiniju verziju šampona za suvo pranje kose, i tu soda bikarbona može da pomogne i da spreči da se masnoća na korenu dlake sija.
Nanesite malu količinu sode bikarbone na koren masne kose, a zatim prstima protresite, kako bi višak spao.
Pasta od sode bikarbone i vode može da ublaži i tamne kolutove oko očiju, ali i svrab kože.
Oni koji žele prirodniju varijantu dezodoransa mogu ispod pazuha da nanesu malo sode bikarbone, koja će da apsorbuje mirise i znoj.
Ukoliko imate akne ili mitisere, nanošenje sode bikarbone jednom nedeljno na ta “problematična” mesta na koži može da pomogne.

 

IZVOR:VESTI ONLINE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here