Istražujemo: Zbog čega đaci pored nove škole u Neuzini, nastavu pohađaju u obližnjem Sečnju?

0
657

U osnovnoj školi „Braća Stefanović“ u Neuzini, ne nazire se kraj radovima na sanaciji škole. Đaci i dalje nastavu pohađaju u obližnjem Sečnju.

Zbog probijanja rokova na sanaciji osnovne škole „Braća Stefanović“ u Neuzini, đaci već skoro mesec dana nastavu pohađaju u obližnjem Sečnju.
Ko je kriv za ovaj propust pokušali smo da saznamo od direktorice Danice Došo

Dok direktorka najavljuje tužbu u ime škole, ali i u svoje lično ime, izvođač radova privatna firma „Fenster line“,se ne obazire i radove ne samo da ne privodi kraju, nego zahteva produžetak roka.
Mada je po ugovoru koji je zaključio sa predstavnicima Škole, izvođač radova bio obavezan da postavi parket prve klase, on to nije učinio nego je ugrađivan parket sumnjivog kvaliteta.
Kako je ekipa KTV televizije nezvanično saznala, privatna firma iz Beočina koja se bavi proizvodnjom parketa izdala je otpremnice na kojima piše da je izvođač radova preuzeo parket R klase, dok je on investitoru predstavio postavljanje parketa S klase, koji je znatno skuplji i kvalitetniji od onog što je ugrađen.

 

Radove na sanaciji škole danas je u pratnji KTV televizije obišao i pokrajinski poslanik Danijel Radić koji je izrazio svoje negodovanje zbog ovakvog javašluka i pozvao nadležne institucije da hitno iznađu rešenje ovog problema, ali i podnesu odgovarajuće prijave.
Da ceo slučaj ima političku pozadinu, odnosno da neko od lokalnih čelnika stoji iza ovakve sporne javne nabavke dokazuje i činjenica da nadzorni organ, firma „Larks“ ne poseduje dnevnik radova, niti je obišla gradilište.
Predstavnici firme Larks odbili su da daju izjavu za KTV televiziju, ali ono što smo uspeli da saznamo iz neformalnog razgovora je da su nakon insistiranja pokrajinskog poslanika Danijela Radića doneli odluku da danas podnesu predlog za raskid ugovora sa izvođačem radova.
Po svemu sudeći slučaj oko sanacije osnovne škole „Braća Stefanović“ će svoj epilog dobiti na sudu, a dokle god se u javne nabavke bude mešala politika a ne struka ovakvi propusti će biti neminovni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here