Aleksandar Vučić i Kajl Skot razgovarali bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

0
81

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. Predsednik Vučić i ambasador Skot su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i SAD u usponu, kao i da postoje velike mogućnosti za dalje jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, s obzirom na sve veće interesovanje američkih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu.

Dvojica sagovornika su  razmenili mišljenja o stanju dijaloga Beograda i Prištine i idejama za postizanje trajnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za mir i pronalaženje rešenja, ali da to rešenje mora da bude kompromisno i da uvaži neke od vitalnih interesa srpske države i naroda.

Ambasador Skot je naglasio podršku SAD pronalaženju rešenja koje bi bilo primenjivo i trajno i koje ne bi ugrozilo stabilnost regiona. Oni su takođe naglasili važnost dobrih odnosa u regionu i posvećenost održavanju kredibilnih i transparentnih izbora.

Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o američkoj podršci evropskom putu Srbije.

Ambasador Skot je pozdravio to što će Srbija biti domaćin vežbe Evroatlantskog centra za koordinaciju aktivnosti u vanrednim situacijama. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija opredeljena da unapređuje odnose sa NATO, kao i sa drugim vojnim savezima, ali da ostaje vojno neutralna i suverena zemlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here