U sportu imamo ‘’nesistemski sistem’’ koji podrazumeva da o njemu odlučuju moćni pojedinci i aktuelne političke vlasti bez obzira koje su boje – izjavio je sportski novinar Miroslav Vislavski

0
151

“Beogradski blizanci’’ – Sportska društva Crvena Zvezda i Partizan namešteni su od strane države da budu tzv. nacionalni brendovi. Istovremeno postavlja se pitanje zašto država i preduzeća pod njenom kontrolom izdvajaju novac samo za ta dva kluba? Poređenjem sponzora fudbalskog i košarkaškog kluba Crvena Zvezda ili Partizan sa klubovima iz Vojvodine uočava se da dva beogradska kluba dobijaju značajna sponzorstva iz državnog budžeta kao i od strane velikih preduzeća . Zbog čega je tako i zašto je finasiranje sporta u Vojvodini iz godine u godinu sve neizvesnije? Odgovor na ovo pitanje dao je sportski novinar Miroslav Vislavski.

 

Vislavski je dodao i da ako se pođe od činjenice da se menjaju vlasti onda je i danas vidljivo da dva beogradska kluba uživaju u nesistemskom sistemu’’ iako takav položaj nisu zaslužili rezultatima, posebno na međunarodnom planu.

 

U beleškama koje je svojevremeno objavila i organizacija Vikiliks, navodi se da su u ulozi menadžera igrača neretko i kriminalne organizacije koje isisavaju novac iz klubova, a  koje imaju i koristi od ugovora o prodaji igrača. Ističe se da po nalogu menadžera, kriminalne organizacije obavljaju unosne finansijske malverzacije povezane sa transferima igrača, a novac ostvaren na takav način se preusmerava na račune fiktivnih firmi u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here