Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je u Beogradu 15. međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EKOFER

0
121

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je u Beogradu 15. međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EKOFER i 14. međunarodni sajam energetike, poručivši da je neophodno da svi u društvu promene svest kada je u pitanju zaštita životne sredine.

Ministar Trivan je rekao da se zaštita životne sredine realizuje zahvaljujući administrativnim uslovima na kojima radi Ministarstvo, ali se suštinski temelji na društveno usvojenom sistemu vrednosti, gde je stanje Planete prioritet. Ministar Trivan je naglasio da je Ministarstvo u proteklih godinu dana preduzelo niz mera i aktivnosti u različitim oblastima zaštite životne sredine, i da je urađen nacrt pregovaračke pozicije za Poglavlje 27 koji je visoko ocenjen od Evropske komisije.

Trivan je istakao da je došao kraj nekažnjenom zagađenju životne sredine i dodao da se takvo ponašanje više neće tolerisati.

Ministar zaštite životne sredine je poručio i da je rodoljublje napredak zasnovan na principima zaštite životne sredine, a da se rodoljublje čita kao ekologija.
EKOFER i Sajam energetike trajaće do 5. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom “Snaga prirode”.
Ministarstvo zaštite životne sredine je tradicionalno pokrovitelj ovog sajma, koji na jednom mestu okuplja predstavnike državnih organa i institucija, privrednih subjekata, stručnih i nevladinih organizacija i medija radi međusobnog povezivanja, razmene znanja i iskustava i uspostavljanja tešnje saradnje u dostizanju sveukupnih ciljeva u zaštiti životne sredine u nacionalnim i međunarodnim okvirima.
Ministarstvo će predstaviti najaktuelnije aktivnosti i projekte na zaštiti životne sredine, a u okviru pratećeg programa sajma organizovaće panele posvećene najznačajnijim ekološkim temama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here