Međuvladina mešovita komisija Republike Srbije i Rumunije sastala se u sedištu Srednjebanatskog upravnog okruga

0
207

Međuvladina mešovita komisija Republike Srbije i Rumunije sastala se u sedištu Srednjebanatskog upravnog okruga.
U sedištu Srednjebanatskog upravnog okruga održan je preliminarni sastanak u sklopu održavanja Međuvladine mešovite komisije Republike Srbije i Rumunije.
Međuvladina mešovita komisija je uspostavljena kako bi se prevazišli problemi vezani za srpsku nacionalnu zajednicu na teritoriji Rumunije, ali i za Rumune koji žive na teritoriji Srbije.
Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i kopredsednik Međuvladine mešovite komisije Ivan Bošnjak izrazio je svoje zadovoljstvo što nakon sedmogodišnje pauze Međuvladina komisija ponovo zaseda.

 

Današnji sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi a pored državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i predstavnika Saveza Srba u Rumuniji sastanku su takođe prisustvovali Načelnici Srednjebanatskog, južnobanatskog i Severnobanatskog upravnog okruga, predstavnik Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u Regionu kao i predstavnik pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here