Marko Nicović: Navijačke grupe su jače od države

0
691

Advokat Marko Nicović je rekao da ‚‚ponašanje navijača i njihove veze sa organizovanim kriminalom jasno šalju poruku državi da su navijačke grupe jače od države.‚‚

Advokat Marko Nicović je izneo ocenu da su kriminalne strukture u Crnoj Gori ‚‚toliko narasle, da su u nekim segmentima jače od države. Kako je naveo  ‚‚Zapad u Crnoj Gori ima Mila Đukanovića koji im poslušno i bez pogovora “rešava sve probleme, i dokle god on to radi, oni će žmuriti na mafiju, u čije delovanje je uključena i država.‚‚ Marka Nicovića smo pitali da li je slična situacija i u Srbiji i da li i u našoj zemlji postoji  slična sprega države i organizovanog kriminala.

Marko Nicović je objasnio i da navijačke grupe pored dilovanja droge, organizovano iznuđuju novac najčešće od vlasnika lokala. Reketaši prvo ponude “zaštitu”, a u slučaju da je vlasnik odbije, počinje zastrašivanje i batinanje. I likvidacije su sve češće, a postoje i profesionalne ubice koje će “smaknuti” nekoga za deset hiljada evra, a u slučaju da se radi o poznatoj osobi ubicama se plaća i do milion evra – podsetio je Marko Nicović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here