Božidar Delić je ocenio da će bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji postati dosta složenija nakon posete Aleksandra Vučića toj južnoj srpskoj pokrajini

0
174

Narodni poslanik Srpske radikalne stranke Božidar Delić ocenio je da se može dogoditi da posle posete Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji bezbednosna situacija postane složenija nego što je to sada.

Poseta Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji početkom septembra se i dalje različito komentariše. Kosovski političari su ocenili da je predsednik Srbije na Kosovo došao sa ratnom retorikom i “protiv mirne budućnosti”, kao i da je srpski predsednik dobio dozvolu da dođe u posetu koja je “nezakonita, ilegalna, štetna za sadašnjost i opasna za budućnost”.

 

Sa druge strane, Ivica Dačić je izjavio da je predsednik Vučić na Kosovo i Metohiju otišao ‚‚kao vesnik mira, da promoviše mir, stabilnost, poverenje i potrebu pronalaženja nekog trajnog rešenja za probleme koji su veliki.‚‚ Poslanika Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Božidara Delića smo pitali kako ocenjuje posetu Vučića južnoj pokrajini.

Viđeniji Srbi sa područja Kosova i Metohije su ocenili da je Vučićeva dvodnevna poseta Kosovu bila čist marketing u kome predsednik nije odgovorio ni na jedno važno pitanje. Simptomatično je da su vladika Raško-prizrenski Teodosije i najveći deo monaštva za vreme Vučićevog boravka na Kosovu, izašli sa Kosova. Srbi sa Kosova naveli su da je taj nedostatak prisustva crkve umnogome umanjio značaj Vučićeve posete.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here