Predsednik udruženja za borbu protiv narkomanije i bolesti zavisnosti ‚‚Preobraženje‚‚ Božidar Dragutinović rekao je da se prevencijom na suzbijanju narkomanije mladi mogu odvratiti od upotrebe psiho-aktivnih supstanci , ali problem je ‚‚što se droga nalazi na našim ulicama pa je tu potrebna šira akcija nadležnih organa- policije i tužilaštava

0
1292

Kampanjom „Škola DA, droga NE“ i organizacijom stručnih seminara za edukaciju timova za borbu protiv narkomanije u školama, Komisija za borbu protiv narkomanije u školama nastavila je sa sprovođenjem  svojih aktivnosti.

One za cilj imaju povećanje svesti građana o štetnosti upotrebe narkotika ali predviđaju i  konkretno preduzimanje mera za sprečavanje upotrebe droge  među školskom decom. Da li kampanja može dati rezultate u suzbijanju narkomanije u školama i šta bi dugoročno trebalo učiniti kako bi se ublažile posledice ove raširene pojave? Predsednik udruženja za borbu protiv narkomanije i bolesti zavisnosti ‚‚Preobraženje‚‚  Božidar Dragutinović ocenio je da kampanja može doneti rezultate ali uz ” angažovanje i ostalih nadležnih institucija”.

Udruženje za borbu protiv narkomanije i bolesti zavisnosti ‚‚Preobraženje‚‚ na čijem čelu se nalazi Božidar Dragutinović deluje u Krupnju. Međutim članovi su veoma aktivni u radu na suzbijanju bolesti zavisnosti pa su veoma česti gosti na tribinama posvećenim suzbijanju narkomanije i drugih bolesti zavisnosti u celoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here