Zoran Arsić je ocenjujući situaciju u našim klubovima rekao da sređivanje stanja u domaćem fudbalu zahteva dosta vremena

0
290

Kako bi postali uspešni fudbaleri, mladi u Srbiji bi pre nego što se izvešte u driblanju morali kako navode pojedini stručnjaci ‚‚ da se nauče da varaju i to van terena.‚‚ Oni navode da je ‚‚gorka istina da su igračima najveći protivnici već decenijama razni predsednici, direktori, agenti i huligani u njihovom klubu.‚‚ To je pokazala i anonimna anketa koju je sproveo sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”. Rezultati su pokazali da je situacija u našem fudbalu iz godine u godinu sve gora i po same igrače. Da li postoji nada da se stanje u našem fudbalu i oko fudbala ikako može promeniti? Odgovarajući na ovo pitanje predsednik Ženskog fudbalskog kluba Spartak, Zoran Arsić je naglasio ’’da sređivanje stanja u domaćem fudbalu zahteva i dosta vremena.

Koliko se u Evropi daje na razvoj mladih igrača, pokazuje primer Nemačkog fudbalskog saveza. U Nemačkoj postoji 390 trening-centara koji imaju zadatak da pravovremeno otkriju mlade talente. Od 2002. godine u Nemačkoj je u razvoj mladih talenata uloženo pola milijarde evra, što se pokazalo kao dobra investicija za budućnost fudbala u toj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here