Ambasador narodne republike Kine u Srbiji, Li Mančang je sa saradnicima boravio u radnoj poseti Zrenjaninu

0
182

Njegova ekselencija ambasador narodne republike Kine u Srbiji, Li Mančang je sa saradnicima boravio u radnoj poseti Zrenjaninu.

Prijem je upriličen u plavom salonu gradske kuće, a pored gradonačelnika Zrenjanina, sastanku su prisustvovali Ministar Privrede u Vladi republike Srbije Goran Knežević i načelnik odeljenja za privredu gradske uprave Goran Kravarušić.
Tema sastanka je bila nova kineska investicija vezana za izgradnju pogona za proizvodnju cink-oksida koja bi mogla biti realizovana u Zrenjaninu.
Nakon sastanka u gradskoj kući njegova ekselencija kineski ambasador Li Mančang je obišao industrijsku zonu “Jugoistok-Ečka” u kojoj će biti realizovana do sada najveća direktna investicija u Srbiji od strane kompanije za proizvodnju pneumatika Šandong Linglong.

Dolazak te kompanije, je kako se i očekivalo privukao čitav niz drugih kineskih kompanija zainteresovanih da ulazu u ovaj deo Banata, što je i bio osnovni cilj posete kineskog ambasadora koji je došao sa ciljem da se informiše o slobodnom građevinskom zemljištu u industrijskoj zoni „Jugoistok-Ečka“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here