U Dobanovcima je svečano otvorena Fabrika dečije hrane „Baby food factory”, a reč je o grinfild inevsticiji vrednoj trideset četiri miliona evra.

0
966

U Dobanovcima je svečano otvorena Fabrika dečije hrane „Baby food factory”, a reč je o grinfild inevsticiji vrednoj trideset četiri miliona evra.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da ova investicija predstavlja dokaz da Srbija ima poslovne ljude koji umeju da prepoznaju potrebe tržišta i mogu da vode ozbiljne i odgovorne projekte i doprinose rastu i razvoju srpske privrede.

U prvoj fazi u fabrici je već zaposleno više od sto stručnjaka različitih profila, a plan je da do kraja 2020. bude više od tri stotine radnika. Ovu fabriku, u saradnji sa srpskim partnerom, kompanijom Nelt, otvario je srpski biznismen Goran Vuković koji u Rusiji već ima tri  farbrike za proizvodnju dečje hrane i kako je Čadež istakao, dobro poznaje rusko tržište jer tamo i živi i radi.

Podršku Privredne komore Srbije „Baby Food Factory”, ima od početka realizacije investicije i najmlađa je članica  Grupacije proizvođača dijetetskih namirnica i dečije hrane. Marko Čadež je istakao da grupacija veoma aktivno i odgovorno svojim inicijativama doprinosi kreiranju i izmenama zakona, drugih propisa, donošenju pravilnika bitnih za kvalitet i bezbednost dečje hrane i uvođenju sertifikata neophodnih za poslovanje na domaćem i stranim tržištima.

Kako je naveo izvršni direktor kompanije Željko Ciganović, reč je o jednoj od najvećih investicija ove godine u Srbiji, i to domaćih investitora.  On je istakao da je fabrika opremljena najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju dečije hrane, u šest različitih kategorija.  „Baby food factory” proizvodi na tržištu Srbije naći će se već od 1. novembra.

Inače proizvodni pogoni se prostiru na trideset tri hiljade pet stotina  metara kvadratnih, od čega je trinaest hiljada šest stotina metara kvadratnih pod krovom, što je veličina od oko dva i po fudbalska stadiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here