Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na sredstva iz budzetskog fonda za razvoj lovstva u Vojvodini

0
175

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, uručio je ugovore korisnicima, koji su ostvarili pravo na sredstva iz budzetskog fonda za razvoj lovstva u Vojvodini, kao i korisnicima druge konkursne linije za podršku u okviru rekonstrukcije starih i izgradnju novih ribnjaka. U okviru prvog konkursa, uručeno je četrdeset devet ugovora, čija je vrednost preko četrdeset četiri miliona dinara. Prava na ta sredstva ostvarilo je dvadeset sedam lovačkih udruženja sa teritorije AP Vojvodine.

Vuk Radojević je istakao da je učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu u ovoj investiciji blizu dvadeset devet miliona dinara, dok sredstva korisnika iznose oko petnaest  miliona dinara.

 

Radojević  je podsetio da je mera podrške za ovu privrednu granu uvedena prošle godine, kao i da je za ove dve godine Sekretarijat, zajedno sa korisnicima, uspeo da izgradi i rekonstruiše sto šezdeset pet  hektara ribnjaka u Vojvodini.

Sekretar Radojević najavio je i izmenu godišnjeg programa za lovstvo, koji će se naći na narednoj sednici Skupštine AP Vojvodine, i dodao je  da veruje da će na ovaj način biti obezbeđena dodatna sredstva za podršku u okviru konkursnih linija gde vlada najveće interesovanje, a reč je o nabavci terenskih vozila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here