Film “Zaspanka za vojnike” reditelja Predraga Gage Antonijevića premijerno je prikazan u petak 2.novembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Projekciji filma prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

0
157

Film “Zaspanka za vojnike” reditelja Predraga Gage Antonijevića premijerno je prikazan u petak 2.novembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Projekciji filma prisustvovao je  gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. U filmu, koji je urađen po motivima iz “Srpske trilogije” autora Stevana Jakovljevića, glavne uloge ostvarili su Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Ljubomir Bandović, Nenad Okanović, Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Marko Gvero, Stefan Radonjić, Nebojša Glogovac i drugi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratili su se prisutnima uoči novosadske premijere filma ”Zaspanka za vojnike”. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je tom prilikom rekao.

“Zaspanka za vojnike” je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su, kao i stotine hiljada drugih, učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao glavnom junaku Stevanu Jakovljeviću, tek svršenom studentu biologije.

Ovaj film je njegovo sećanje na ratne drugove, ali i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu, nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet – zaspanka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here