Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je 56. međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

0
94

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je  56. međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.

Otvarajući ovu sajamsku  manifestaciju ministar Ljajić je rekao da je uprkos najavi propasti drvne industrije ona pokazala fleksibilnost i potencijal za opstanak. On je naglasio da je u Srbiji zabeležen rast proizvodnje drvne industrije od devet odsto, prodaja nameštaja je porasla četrnaest odsto na domaćem tržištu, a izvoz je u prošloj godini uvećan za šesnaest odsto i iznosio je četiri stotine osamnaest miliona evra.

Na Međunarodnom sajmu nameštaja predstavlja se celokupna drvna industrija – od faze primarne prerade drveta pa do izrade finalnih proizvoda. U delokrug ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja. Na sajmu , koji će trajati do 11.novembra,  učestvuju  izlagači iz  četrdeset pet zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here