U Multimedijalnoj Sali Gradske kuće održana je fokus grupa Kreni napred koju sprovodi Fond socijalne i demokratske inicijative FOSDI

0
115

Organizacija FOSDI osnovana je 2000-te godine kao Udruženje nevladina  neprofitna organizacija u skladu sa zakonom o udruženjima. Misija organizacije je postizanje  socijalne jednakosti napretka, ostvarivanja društva znanja  i aktivni dijalog na relaciji građani – instititucija. Osnovni pravci delovanja FOSDI- JA su održivi razvoj,sigurnost i jednakost svih građana i građanki, kao i razvoj društveno.ekonomskih odnosa  na temeljima jednakih mogućnosti i prava.

Ove godine projekat  je posvećen institucionalnom unapeđivanju primene NAP-a 2017-2020 sa akcentom na unapređivanju i funkcionisanju specijalnih savetnika za rodnu ravnopravnost. U okviru projekta u Zrenjaninu je održana fokus grupa pod nazivom Kreni napred  gde se razgovaralo o sprovođenju konkretnih ciljeva.

Ovom prilikom obratila se Nataša Milojević, predsednica FOSDI-JA koja je objasnila da su odabrana tri grada u kojima će biti održana fokus grupa. Takođe je objasnila i kako će dalje aktivnosti grupe izgledati.

Očekuje se da će projekat u budućnosti  doprineti  osnaživnju i poboljšanju lične  bezbednosti žena u snagama bezbednosti i odbrane  društva u celini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here