U prostorijama ZREPOK-a upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora

0
103

Nakon završene „Letnje stručne prakse 2018“, ocene projektnih radova i izbora najboljeg studenta, u prostorijama „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora sa novim stipendistom Udruženja.

Novi stipendista ‚‚Zrenjaninskog poslovnog kruga“ nakon završene „Letnje stručne prakse 2018“,   je Stefan Hodoba, student koji je praksu obavljao u kompaniji „Neimar“. On se  u tom preduzeću bavio rešavanjem problema mlevenja, transporta i skladištenja sušenog škarta opeke. Stefan Hodoba je mladi inovator, student mašinskog inženjerstva koji je za odbranu projektnog rada napravio i maketu projektovanog sistema.

Stefan Hodoba je svoj projektni zadatak objasnio rečima da prepoznavanje problema i idetifikacija potencijalnih mesta otkaza nije jednostavan zadatak i po svom značaju identičan je sa tehnološkim inovacijama. Cilj njegovog projekta bio je da se izbegne upotreba kreča kao sastojka koji utiče na smanjenje vlažnosti zemlje i totalno iskorištenje škarta, opekarskih proizvoda, nastalog u sušari. Hodoba je istakao zadovoljstvo što je imao veliku podršku od firme u kojoj je obavljao praksu i što je osvojio prvo mesto u okviru ovog projekta, čiji su benefiti veoma podsticajni za studente.

Dragoljub Bjeloglav je prilikom potpisivanja ugovora sa pobednikom osmog ciklusa projekta „Letnja stručna praksa“ istakao važnost ovog projekta . On je naglasio da je  Neimar firma koja od početka prima studente na praksu, i da je konkretno u Stefanovoj situaciji njegov mentor takođe bio učesnik Letnje stručne prakse. Sa druge strane  i aktuelna direktorka Neimara, Mlađa Asimi bila je  polaznik ZREPOK-ove prakse 2014. godine

Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ je Hodobu  nagradilo stipendijom u ukupnom godišnjem iznosu od sto  dvadeset hiljada  dinara koje će se isplatiti u deset  jednakih mesečnih rata, dok će Fakultet obezbediti besplatne master studije.

Osim pobednika i drugi studenti su  istakli koliko im je značilo ovakvo iskustvo. Deo njih je i nakon završetka ovog projekta, angažovano honorarno u firmama u kojima su radili praksu, a ima i onih kojima je ovaj projekat obezbedio stalan radni odnos.

Članovi ZREPOK-a su izuzetno zadovoljni što je i ove godine realizovan projekat „Letnja stručna praksa“ i naglasili su da je izuzetno značajno to što se projekat proširuje i na firme koje nisu u sastavu „ZREPOK-a“. Konkretno, projektu su se pridružile kompanije članice udruženja „Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina“.

Nosioci projekta „Letnje stručne prakse“, „ZREPOK“ i Tehnički fakultet potvrdili su da će se projekat „Letnje stručne prakse“nastaviti i narednih godina.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here