Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predstavnike Klaipede, Omladinske prestonice Evrope za 2021. godinu, kao i četiri grada koji su se našli u finalnom krugu izbora za tu prestižnu titulu

0
97

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predstavnike Klaipede, Omladinske prestonice Evrope za 2021. godinu, kao i četiri grada koji su se našli u finalnom krugu izbora za tu prestižnu titulu. Ceremonija proglašenja održana je u Novom Sadu, a u završnici nadmetanja bili su Klaipeda iz Litvanije, Varaždin  iz Hrvatske,  Velika Nikozija  sa Kipra  i Kišinjev iz  Moldavije.

Miloš Vučević je pozdravljajući predstavnike gradova finalista rekao da je iz Novog Sada otišla pozitivna poruka mladima u celoj Evropi i da je grad bio dostojan zadatka koji je dobio od Evropskog omladinskog foruma kao i da je  pokazao da ima snažne kapacitete, pre svega u lјudima. Vučević  je čestitao Klaipedi na osvajanju prestižne titule, ali i onima koji su ušli u uži izbor. On je izrazio uverenje da svi nose pozitivne utiske o gradu i sugrađanima i da će doći ponovo tokom 2019. kada će moći da vide kako Novi Sad nosi titulu Omladinske prestonice. Miloš Vučević je najavio da će Novi Sad duplirati budžet namenjen omladini i biće primer mnogima u omladinskoj politici.

Koordinator za omladinska pitanja grada Klaipede Ajste Andruškevičjute zahvalila se gradonačelniku i svim domaćinima na gostoprimstvu u Novom Sadu.Ona je naglasila da su Litvanci srećni zbog pobede jer su na tome radili vredno i predano dve godine.

Prema rečima koordinatora OPENS-a Vukašina Grozdanovića veliko otvaranje programa u godini titule biće upriličeno 26. januara. On je takođe dodao da će preko dve stotine aktivnosti koje će obuhvatiti pola miliona mladih biti realizovano u 2019. godini. Programi će biti besplatni za sve, a nastaviće se sa akcijama u regionu i evropskim gradovima, dok će se  OPENS predstaviti i u Ujedinjenim nacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here