Svečanim obredom rezanja slavskog kolača i liturgijom uz prisustvo velikog broja vernika u kapeli Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ obeležena je slava, Sveti Nektarije Eginski

0
199

U prisustvu velikog broja vernika u kapeli svetog Nektarija Eginskog obeležena je slava ove kapele.

Kako se moglo čuti nakon današnje liturgije, ovo je poslednja slava koja se  obeležava u staroj kapeli, jer je za sledeću godinu predviđena izgradnja nove, koja će služiti na ponos pravoslavnim vernicima, ali i svima onima koji se mole za isceljenje ovom svetitelju.

Kumstvo za sledeću godinu od Vladimira Ćurčića je preuzela dr Nevena Boškov, priznati zrenjaninski onkolog, koja je istakla da je u svojoj dugogodišnjoj karijeri i sama bila svedok isceliteljskih moći svetog nektarija, zaštitnika obolelih od malignih bolesti

Sveti Nektarije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom 19 veka a preminuo 1920 godine. Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera, raka i malignih bolesti.

22. novembra je dan Svetog Nektarija Eginskog koji se pojavio u čudima lečenja malignih bolesti raka. Na spisku bolesti čije je isceljenje po pravoslavnom verovanju pomogao su paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju i Parkinsonova bolest.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here