Kineski Šandong zainteresovan za auto-put Beograd – Zrenjanin

0
130

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kineske kompanije “Šandong” o mogućoj saradnji na novom projektu izgradnje auto-puta Beograd–Zrenjanin. Mihajlović je istakla da saradnja Srbije i Kine u oblasti infrastrukture traje već dugo, pri čemu se svi projekti koji se realizuju sa tom zemljom sprovode efikasno i mogu da budu primer mnogim drugim ulagačima u Srbiji.

Ona je naglasila da je prioritet u ovoj fazi realizacije novog projekta usmeren na to da se pripremi kompletna projektno-tehnička dokumentacija, dok će se u narednom periodu razgovarati i o modelima finansiranja.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, predstavnici “Šandonga” su izrazili spremnost za intenzivnu saradnju sa Vladom Srbije u vezi sa mogućom saradnjom na realizaciji ovog projekta.

Projekat izgradnje novog auto-puta kroz Vojvodinu, dužine približno šezdeset šest  kilometara, omogućiće spajanje Beograda, odnosno Borče, i Zrenjanina, i doprineće uspešnoj realizaciji započetih i privlačenju novih investicija na području Zrenjanina i Banata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here