Vladimir Kovčin-Političare bi trebalo plaćati SMS-om, a decu lečiti njihovim platama

0
315

Kod nas deca u većini slučajeva, takav je utisak , leče se sms porukama, preko humanitarnih organizacija. Na ovaj način se leči veliki broj dece iako postoji budžetski fond za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Prof.dr Vladimira Kočina smo zamolili da prokomentariše nedavni slučaj fondacije Podrži život i reakciju Ministra zdravlja Lončara tim povodom

Poslednji nesporazum između predstavnika vlasti i humanitarnih organizacija odigrao se oko Fondacije„Podrži život“ . Ova fondacija je za samo dest dana prikupila za lečenje jednog četvorogodišnjaka u Španiji oko sto dvadeset hiljada evra. Inače, novac za lečenje dece u inostranstvu prikupljaju Fondacije Sergeja Trifunovića „Podrži život“ kao i udruženje „Budi human“ koje je osnovao predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. Prema podacima Šapićeve fondacije, novčanu pomoć građana Srbije čeka oko dvesta četrdeset mališana i oko sto pedeset odraslih osoba.
Poreski obveznici Srbije svojim sredstvima pune i državni Budžetski fond za lečenje u inostranstvu. Prema rečima ministra Zlatibora Lončara od osnivanja Fonda 2014.godine do danas sto dvadeset sedam mališana je otišlo na lečenje u inostranstvo. Sa koliko sredstava ovaj fond raspolaže nije poznato, jer se na sajtu ministarstva zdravlja nalaze podaci koji datiraju od pre godinu i po dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here