Poslanica Srpske radikalne stranke Aleksandra Belačić ocenila je da je rasprava o Zakonu o budžetskom sistemu još jedan dokaz lošeg manira vladajućeg režima kojim se poslanicima opozicije daje malo vremena za bilo kakvu raspravu o predloženim rešenjima.

0
273

 

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o budžetu 20. novembra, a prema Zakonu o budžetskom sistemu taj dokument trebalo je da bude usvojen do 1. novembra. Međutim, ne samo da nije poštovan zakonski rok, nego su poslanici dobili svega nekoliko dana da prouče Predlog zakona o budžetu napisan na više od hiljadu dvesta  stranica. Kako Srpska radikalna stranka komentariše ovo kašnjenje ? Poslanica radikala u Skupštini Srbije Aleksandra Belačić rekla je da je Zakon o budžetskom sistemu uvršten u dnevni red sednice Skupštine koju čini više desetina tačaka i o kojima ima malo vremena da se raspravlja

Poslanici opozicije su negodovali na početku sednice na kojoj se raspravlja o budžetu za narednu godinu jer im je skupštinski materijal stigao pre nekoliko dana i nisu imali vremena da se upoznaju sa njim. Oni su ocenili i da vlast želi da progura zakone na brzinu jer je na dnevni red sednice na kojoj se raspravlja o budžetu, uvrstila još šezdeset tačaka.

Iz Ministarstva finansija su naveli da su pored budžeta pred poslanicima i zakoni koji će rasteretiti privredu, kao i da će se razmatrati pitanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru. Međutim, u skupštinskoj Sali već se čulo da budžet za 2019.godinu nije razvojni, već kako su pojedini poslanici naveli – predizborni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here