Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nalazi se u poseti Češkoj Republici, a u utorak, 11. decembra, posetiće Slovačku

0
97

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nalazi se u poseti  Češkoj  Republici, a u utorak, 11. decembra, posetiće Slovačku. Premijerka  boravi u poseti Češkoj na poziv premijera Andreja Babiša, a u delegaciji sa njom nalazi se i ministar finansija Siniša Mali.

Predsednica Vlade Srbije imaće susret sa predsednikom Republike Češke Milošem Zemanom i predsedavajućima oba doma parlamenta, Radekom Vondračekom i Jaroslavom Kuberom. Tokom posete,planirano je potpisivanje sporazuma između Vlade Republike Češke i Vlade Srbije o regulisanju starog klirinškog duga Republike Srbije prema Republici Češkoj. Sporazum će potpisati ministri finansija dveju zemalja.

U utorak, 11. decembra, predsednica Vlade boraviće u zvaničnoj poseti Slovačkoj, na poziv premijera Petera Pelegrinija. Tokom posete, premijerka će se sastati i sa predsednikom Andrejem Kiskom. Brnabić će zajedno sa ministarkom unutrašnjih poslova Slovačke Denisom Sakovom posetiti “Klijent centar” Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke, gde će joj biti predstavljena nova rešenja i iskustva u oblasti elektronske uprave i modernizaciji javne administracije, kao i sajber bezbednosti.

Posetu Slovačkoj, premijerka će završiti otvaranjem izložbe naivnog slikarstva, umetnika slovačke nacionalnosti iz Kovačice. Brnabić će izložbu otvoriti zajedno sa slovačkom ministarkom kulture Ljubicom Lašakovom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here