Direktorka Evropskog pokreta Srba iz Gračanice Rada Trajković rekla je da se propast kosovskog dijaloga može gledati i u svetlu sličnosti Tačija i Vučića jer njima njihovi birači van pregovora ništa ne znače

0
137

Prema oceni pojedinih političara sa Kosova i Metohije, Briselski dijalog je propao zbog toga što je ponizio ljude koji žive na Kosovu, što se pretvorio u medijski hepening i izgubio veze sa realnošću. Posle svake runde razgovora održavane su pres konferencije koje su imale za cilj ne da otkriju, već da sakriju dogovore, ako je uopšte i bilo dogovora. Direktorku Evropskog pokreta Srba iz Gračanice  Radu Trajković smo zamolili za komentar ovakve tvrdnje.

Kako su ocenili pojedini analitičari ideja o razgraničenju, koja je dovela do usijanja dijaloga u Briselu ,bila je i slamka spasa za Federiku Mogerini, koja je ceo mandat utrošila na netransparentne i neefikasne razgovore, bez ikakve implementacije. Prema istim ocenama, to su bili razgovori dvojice vođa, a ne dva naroda ili  dva parlamenta. To je bio razgovor koji nije doveo ni do čega, sem što su Vučić i Tači to iskoristili za opstanak na vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here