Potpredsednik republičke Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da nije moguće predvideti dalje poteze Prištine i da li će ona povući dodatne takse na srpsku robu

0
95

Potpredsednik republičke Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da nije moguće predvideti dalje poteze Prištine i da li će ona povući dodatne takse na srpsku robu.On je  istakao da u međunarodnim krugovima postoji jasan konsenzus o tome da su takse neprihvatljive i da moraju biti povučene.

Ljajić  je takođe upozorio na to da dok traju te diskriminatorske mere ceo proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine ostaje zamrznut. Prema njegovim rečima,ove ekonomske mere su, kako je ocenio, ”par ekselans” političke mere, i onemogućile su dijalog, a da bi se on nastavio situacija mora da se vrati na period pre uspostavljanja prvih taksi od deset odsto.

Ministar Ljajić je rekao da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na dnevnoj bazi procenjuje štetu i da je ona za prvi mesec bila trideset četiri koma šest miliona evra.

Potpredsednik Vlade je podvukao da je trgovina praktično zaustavljana, osim međunarodnih brendova koji su izuzeti, a kojima se takođe preti da će biti stavljeni na taj spisak. Ono što jedino ostaje, prema oceni Ljajića jeste  pritisak iz Evrope i iz Vašingtona da se te takse povuku.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here