Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Belgije Kunradom Adamom o daljem unapređenju sveobuhvatne saradnje dveju zemalja

0
91

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Belgije Kunradom Adamom o daljem unapređenju sveobuhvatne saradnje dveju zemalja. Brnabić je iskazala zahvalnost na dosadašnjoj podršci Belgije u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, i istakla da punopravno članstvo u Uniji ostaje naš strateški cilj. Ona je izrazila nadu da će u narednom periodu doći do ubrzanja procesa pregovora o pristupanju Uniji, kao i da će se reformski napori Srbije adekvatno vrednovati.

Brnabić je upoznala belgijskog ambasadora sa razlozima prekida dijaloga sa Prištinom, ističući da je Srbija spremna da ga nastavi čim bude ukinuta jednostrana odluka o uvođenju taksi na uvoz robe iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Premijerka je naglasila da je postizanje kompromisnog rešenja neophodno za trajno očuvanje mira i regionalnu stabilnost.

Sagovornici su ocenili da su bilateralni odnosi dveju zemalja veoma dobri i da ima prostora za proširenje političke i ekonomske saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here