Profesor Fakulteta političkih nauka dr Dragoslav Kočović izjavio je da svako ko se bavi politikom taj posao mora da obavlja časno,stručno i efikasno ali isto tako političar mora znati i kada se treba povući sa određene funkcije

0
939

Na 18. Srpskom ekonomskom forumu, švedski ambasador Jan Lundin je istakao značaj transparentnosti i dostupnosti informacija kojih u Srbiji gotovo da nema.

On je rekao i da je retkost da političar u Srbiji da ostavku zbog političke odgovornosti, iako bi to ojačalo poverenje građana u političare. Koji su razlozi što u Srbiji ljudi na vlasti ne podnose ostavke i zbog čega je i dalje kod domaćih političara osećaj odgovornosti nedovoljno izražen? O ovoj temi govorio je profesor Fakulteta političkih nauka iz Beograda, dr Dragoslav Kočović. On je ocenio da je pre svega u pitanju poimanje  politike ali i pogrešno  shvatanje da je lično mišljenje nekog političara i konačno mišljenje koje vlada u društvu.

Ostavke u Srbiji se uglavnom podnose u političkim partijama, a neki od primera su svojevremene ostavke potpredsednika Demokratske stranke Gorana Ješića ili predsednice Demokratske stranke Srbije Sande Rašković Ivić. Političari na visokim državnim funkcijama ostavke u Srbiji veoma retko podnose, iako se one ponekada i najavljuju uglavnom preko medija. U svetu je situacija drugačija, pa tamo ministri zbog raznovrsnih razloga podnose ostavke , a među njima su i primanje vrednih  poklona, vožnja pod dejstvom alkohola ili plagiranje diploma i doktorata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here