Vučić i Žigmanov o inicijativama i projektima

0
111

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, sa kojim je razmotrio realizaciju inicijativa i projekata, koji doprinose boljem položaju hrvatske zajednice u našoj zemlji. Žigmanov je rekao da je predsednik Vučić odgovorno pristupio ispunjavanju dogovora postignutih prilikom potpisivanja Subotičke deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, odnosno razgovora sa predstavnicima hrvatske zajednice u Tavankutu u junu 2016. godine.

Žigmanov je istakao da je Vučić je pouzdan partner, a Demokratski savez je odgovorna stranka i zato će uvek istaći i pohvaliti svaki napredak u poboljšanju položaja Hrvata u Srbiji. On je predsedniku Vučiću preneo zahvalnost brojnih pripadnika hrvatske zajednice, koji pozdravljaju iskreni institucionalni dijalog i sve korake njihove pune integracije.  U razgovoru je konstatovano da je većina ključnih inicijativa i konkretnih projekata u oblasti infrastrukture, obrazovanja i kulture realizovana, dok je rad na preostalima u toku.

Predsednik Vučić je rekao da su Hrvati ravnopravni građani naše zemlje, sa kojima smo uvek živeli u slozi, ali da je potrebno još mnogo toga uraditi na ponovnom uspostavljanju poverenja kako se ne bi osećali zanemareni od strane države ili ugroženi u društvu. Vučić je naglasio da hrvatska zajednica mora da ima sve uslove standardne za manjinske zajednice u Srbiji.

Predsednik Srbije je rekao da se nada da će unapređenje položaja Hrvata u našoj zemlji doprineti i poboljšanju odnosa Srbije i Hrvatske, kao i da će sa predsednicom Grabar-Kitarović u 2019. godini raditi na uspostavljanju bolje saradnje dveju zemalja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here