Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i tom prilikom poručio da će Srbija, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvek biti snažan oslonac Republici Srpskoj

0
120

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je  premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i tom prilikom poručio da će Srbija, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvek biti snažan oslonac Republici Srpskoj. Vučić je naglasio tom prilikom da će  Srbija uvek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Republici Srpskoj, kao i zajednički rad na negovanju kulturnih i duhovnih veza.

Predsednik je rekao da je, zbog ekonomskog prosperiteta i ostvarenja zajedničkih planova, najvažnije sačuvati mir i stabilnost u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Aleksandar Vučić i premijer Višković razgovarali su i o konkretnim zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima. Vučić je Viškoviću poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, uz uverenje da će požrtvovano raditi da građanima Republike Srpske obezbedi napredak i blagostanje.

Premijer Republike Srpske je rekao da se raduje sadržajnoj i intenzivnoj saradnji sa predsednikom Vučićem i Vladom Republike Srbije, sa kojom uskoro očekuje novu zajedničku sednicu. On je istakao da je „predsednik Vučić prvi predsednik Srbije koji je prešao sa reči na dela”, jer je ispunio obećanja i pomogao izgradnju različitih objekata i infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Višković je zahvalio na dosadašnjoj pomoći Srbije i rekao da se raduje svakom njenom uspehu, jer jaka Srbija predstavlja snažan oslonac za Republiku Srpsku.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here