Darko Trifunović – zbog ukidanja važnih službi u Ministarstvu spoljnih poslova smanjen je nivo bezbednosti u našim ambasadama u svetu

0
206

Profesor Fakulteta bezbednosti  Darko Trifunović ocenio je da je zbog bezrazložnog ukidanja Službe za istraživanje i dokumentaciju pri Ministrstvu spoljnih poslova,  smanjen i nivo bezbednosti u našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svetu.

Upad čoveka naoružanog nožem u Ambasadu Srbije u Atini  pre nekoliko meseci otvorio je pitanje bezbednosti naših diplomata i diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu. U velikom broju ambasada nema video-nadzora, alarmni sistemi ne postoje ili ne rade, a diskutabilan je i broj domara koji pokriva svako predstavništvo. Kakvo je  bezbedonosno stanje u našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svetu, glasilo je pitanje koje smo postavili profesoru Fakulteta bezbednosti Darku Trifunoviću.

Pre dvanaest godina ukinuta je Služba za istraživanje i dokumentaciju, pa je funkcija bezbednosti naših diplomatsko-konzularnih predstavništava  prebacena na MUP, a kontraobaveštajna na BIA. Tako je u Ministarstvu spoljnih poslova ostalo samo odeljenje bezbednosti u okviru sekretarijata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here