Carlsberg pokreće proizvodnju Zrenjaninskog piva najavljeno je na svečanosti u Baroknoj sali Gradske kuće

0
163

U Baroknoj sali Gradske kuće predstavljen je projekat oživljavanja jednog od simbola grada na Begeju, Zrenjaninskog piva.

U Gradskoj kući gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija, Vladimir Vava, predstavili su sugrađanima projekat oživljavanja jednog od najpoznatijih simbola našeg grada, Zrenjaninskog piva. Grad Zrenjanin i Carlsberg Srbija udružili su snage i ostvarili su saradnju koja će omogućiti građanima Zrenjanina da uskoro probaju pivo koje će nositi etiketu sa imenom i simbolima našeg grada.Obraćajući se prisutnima direktor kompanije Carlsberg Vladimir Vava istakao je ciljeve poslovanja kao i sve ono što je urađeno u proteklom periodu. Takođe, podelio je sa prisutnima još jednu značajnu vest a to je da će prva flaša piva od marta biti dostupna svim građanima.

Kao i svaki projekat, i ovaj projekat kompanije Carlsberg Srbija ima svoju društvenu i odgovornu dimenziju. S obzirom na to da je grad Zrenjanin već godinama bez svoje pivare, od prodaje Zrenjaninskog piva biće izdvojena sredstva za izgradnju male pivare kojom će biti obnovljena pivarska tradicija ovog grada. Od svake prodate flaše 2 dinara će biti poklonjena gradu Zrenjaninu kako bi izgradnjom nove kraft pivare mogao da nastavi sa proizvodnjom istorijskih lokalnih pivskih brendova.

Testiranje tri predložena recepta kao i izbor nove etikete Zrenjaninskog piva održaće se u periodu od 1.do 7.februara ispred Gradske kuće na Trgu slobode, a mogu učestvovati svi građani Zrenjanina stariji od 18 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here