Stojan Konjikovac – inicijativa da srednjoškolci slušaju predavanja o ulozi i zadacima Vojske Srbije predstavlja uspeh na polju odbrane i zaštite

0
415

General u penziji Stojan Konjikovac rekao je da je inicijativa da srednjoškolci slušaju predavanja  o ulozi i zadacima Vojske Srbije i sistemu odbrane predstavlja uspeh cele države na polju odbrane i zaštite.

Ministarstvo odbrane, pozivajući se na odredbe Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi predložilo je da učenici završnih razreda srednje škole u drugom pologodištu ove školske godine slušaju predavanja o ulozi i zadacima Vojske Srbije, sistemu odbrane, civilne zaštite, reagovanja u toku prirodnih katastrofa i nepogoda. Kako ocenjuje ovu inicijativu, pitali smo generala u penziji Stojana Konjikovca.

Prema dostupnim informacijama u javnosti, u školama nije planirano uvođenje posebnog predmeta o oblasti odbrane. Predviđeno je da se tokom jedne školske godine, na ukupno četiri časa- dva u prvom i dva u drugom polugodištu, fakultativno obradi 11 tema i to na času razredne nastave. Za predložene teme mogu se  angažovati i predavači  iz Ministarstva odbrane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here