Festival kobasica i domaće rakije održaće se po šesti put u Belom Blatu

0
122

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen 6.festival kobasica i domaće rakije u Belom Blatu

Belo Blato biće u subotu, 9. februara, domaćin Festivala kobasica i domaće rakije, koji se 6.put organizuje, najavljeno je na konferenciji za medije. Organizatori ove manifestacije su Udruženje kulinara amatera i negovalaca starih običaja i zaštitnika životne sredine i Mesna zajednica Belo Blato, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Turističkom organizacijom grada Zrenjanina i Kulturnim centrom Zrenjanina. O program ovogodišnje manifestacije i o učesnicima govorio je Ištvan Požar, predsednik Udruženja amatera kulinara.

Predsednik Saveta MZ Belo Blato Miroslav Markuš podsetio je na samu ideju ove manifestacije a to je između ostalog promocija i razvoj seoskog turizma.

Turistička organizacija grada Zrenjanina ove godine je prvi put uzela učešće u organizaciji Festivala kobasica i domaće rakije. Direktor Zoran Ljubotina izrazio je zadovoljstvo tim povodom jer je, kako je rekao, ova manifestacija prevazišla lokalni karakter.

Svečano otvaranje manifestacije očekuje se u 10h i 30 minuta nakon čega će uslediti takmičarski deo a od 13 do 15h posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu pod nazivom ,,Karavan Banatska bajka 2019.’’ u kojem će učestvovati meštani Belog Blata kao i njihovi gosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here