Srđan Milivojević – Zapad se pridržava Rezolucije 1244 samo kada to njemu odgovara

0
318

Član Gradskog odbora Demokratske stranke u Kruševcu Srđan Milivojević ocenio je da se ‚‚Zapad pridržava Rezolucije 1244 kada to njemu odgovara, a da kada je reč nekom ‚‚iskakanju‚‚ iz te rezolucije onda pre svega gleda sopstveni interes‚‚.

Komandant združenih snaga NATO, admiral Džejms Fogo, pozvao je Prištinu da ne žuri sa procesom transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. On je rekao i da Priština rizikuje izolaciju od sveta i zbog taksi koje je uvela Beogradu. Da li ova poruka znači da se stav alijanse prema kosovskim vlastima menja , pitali smo člana Gradskog odbora Demokratske stranke u Kruševcu Srđana Milivojevića.

U kosovskoj skupštini su krajem prošle godine usvojeni zakon o transformaciji Ministarstva Kosovskih bezbednosnih snaga u Ministarstvo odbrane, kao i zakon po kome se Kosovskim bezbednosnim snagama dodeljuju vojna zaduženja, kao svim vojskama u suverenim i nezavisnim zemljama. Trećim zakonom određeno je služenje u bezbednosnim snagama. Ova odlika podržana je od strane SAD i Nemačke, dok su se njoj usprotivili Evropska unija i NATO.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here