U Londonu potpisan sporazum o međunarodnom drumskom saobraću između Srbije i Velike Britanije

0
102

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar za transport Velike Britanije Džesi Norman potpisali su u Londonu Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između Srbije i Velike Britanije.

 Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar za transport Velike Britanije Džesi Norman potpisali su u Londonu Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između Srbije i Velike Britanije. Mihajlović je tom prilikom istakla da je ovo važan dan pre svega za srpske prevoznike, jer, kako je objasnila, pomenuti sporazum predviđa potpunu liberalizaciju drumskog saobraćaja između dve zemlje i prevoz tereta bez dozvola i licenci koje su do sada predstavljale problem.

Mihajlović je uputila poziv svom britanskom kolegi da poseti Beograd, što je on i prihvatio, a jedna od tema razgovora u Srbiji biće i potpisivanje protokola između dva  ministarstva o razmeni znanja i iskustava u vođenju velikih infrastrukturnih projekata.

Zorana Mihajlović je obišla i radove na izgradnji podzemne železnice Krosrejl u Londonu, najveće infrastrukturno gradilište u Evropi.

Krosrejl je podzemna železnička pruga duga sto osamnaest  kilometara, čija je izgradnja započela 2009. godine. Procenjuje se da će dvesta  miliona putnika godišnje koristiti Krosrejl, a da će prihodi od transporta premašiti osam stotina miliona funti samo u prvoj godini korišćenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here