Građanski protest ,,Jedan od pet miliona” okupio na hiljade Zrenjaninaca po drugi put

0
241

Protest pod nazivom ,,Jedan od 5 miliona’’ održan je drugi put u Zrenjaninu

Građanski protest ,,Jedan od pet miliona’’ održan je drugi put u Zrenjaninu i ponovo je okupio na hiljade nezadovoljnih Zrenjaninaca. Ispred robne kuće Beograd prisutnima su se obratili novinar i kolumnista dnevnog lista „Danas’’ Nenad Kulačin i student Ivan Olujić. Ponovljeni su zahtevi za smenu vladajućeg režima i kako se moglo čuti, ni organizatori ni građani ne odustaju od svojih zahteva. Prisutnima se najpre obratio student Ivan Olujić koji je rekao da protesti daju rezultate a podsetio je i da je potpisan takozvani „sporazum sa narodom“. Dodao je i da se ovakvim okupljanjem bore za uređenu državu i uređeni sistem ali i za zdravstvo i školstvo koji, kako ističe, nisu na zadovoljavajućem nivou.

Novinar i kolumnista dnevnog lista Danas, Nenad Kulačin, osvrnuo se na nedavno pokrenutu kampanju vladajućeg režima ,,Budućnost Srbije” rekavši da zapravo budućnost Srbije šeta nedeljama našom zemljom i bori se za slobodu i demokratiju. On je za građane Zrenjanina imao i dve poruke koje je izneo na kraju svog obraćanja.

Posle okupljanja pred robnom kućom Beograd građani su se uz zastave, pištaljke i transparente uputili u dvočasovnu šetnju ulicama Zrenjanina produženom trasom. Najpre su se kretali Svetosavskom ulicom, zatim magistralom, preko Žitog trga sve do naselja Lesnina. Tokom šetnje građani su negodovali protiv sadašnje vlasti, zahtevano je da se spreči odlazak mladih iz države ali i da se penzionerima omoguće normalne penzije i uslovi za život. U anketi koja sledi pitali smo građane koji su njihovi razlozi uključivanja u protestnu šetnju.

Među okupljenim Zrenjanincima bilo je i onih koji su nezadovoljni malim primanjima i skidanjem penzija od strane aktuelne vlasti.

Protestna šetnja je završena na Trgu slobode a organizatori su ponovo pozvali Zrenjanince da se i narednog četvrtka odazovu u što većem broju na istom mestu u 18h.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here