Kampanja posvećena bezbednosti i zdravlju na radu u Novom Sadu

0
130

Povodom kampanje vezane za Odluku Vlade Srbije da 2019. bude proglašena godinom bezbednosti i zdravlјa na radu, u Novom Sadu je održan sastanak kome je prisustvovao i gradonačelnik Miloš Vučević.

Povodom kampanje vezane za Odluku Vlade Srbije da 2019.g. bude proglašena godinom bezbednosti i zdravlјa na radu, u Novom Sadu je održan sastanak kome je prisustvovao i gradonačelnik Miloš Vučević. Na susretu u Skupštini grada, kome je prisustvovao i ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kao i predstavnici privrede i resovnih odeljenja Ministarstva, istaknuto je da će u ovoj godini biti doneti novi zakoni iz te oblasti, kao i pravilnik o profesionalnim bolestima. Takođe, očekuje se usvajanje novog zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu. Ovom prilikom gradonačelnik Vučević je naglasio da se u zaštiti na radu svi subjekti moraju pridržavati onoga što je u opisu njihove nadležnosti.

Kampanja kojom se promovišu bezbednost i zdravlјe na radu, kao i programi i aktivnosti koje se na tom planu realizuju obeležiće naredni period . Ova akcija se  sprovodi u cilјu stavlјanja u fokus javnosti izuzetno važne teme za društvo i adekvatnog informisanja kako poslodavaca tako i radnika o svim bitnim aspektima na tom polјu. Kampanja koja će biti dobro medijski pokrivena, doprinosi i pospešivanju borbe protiv sive ekonomije i rada na crno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here