KUD “Cvetko Grbić” iz Štrpca predstavio se zrenjaninskoj publici u Kulturnom centru Zrenjanina

0
205

U Kultrnom centru Zrenjanina održan je koncert folklora kulturno-umetničkog društva iz Štrpca sa Kosova i Metohije

Grad Zrenjanin i opština Štrpce sa Kosova i Metohije zbratimljeni su od 2012.godine i u proteklih 7 godina imali su nekoliko vidova saradnje, od sportske, kulturne, privredne do  ekonomske. Ove godine zamisao je bila da grad Zrenjanin poseti KUD ,,Cvetko Grbić” iz Štrpca koje je u Kulturnom centru Zrenjanina nastupilo sa članovima zrenjaninskog Centra za očuvanje tradicionalne kulture ,,Đerđef’.  O saradnji sa KUD-om ,,Cvetko Grbić” govorio je predsednik Đerđefa, Milorad Đurić.

KUD ,,Cvetko Grbić” postoji već 70 godina. Sekretar KUD-a Slaviša Kesić istakao je da dve opštine sarađuju dugi niz godina a potom je predstavio program koncerta koji je održan u Kulturnom centru Zrenjanina.

Zrenjanin i Štpce su zbratimljeni već neko vreme a od subotnjeg koncerta bratimljenje očekuje i ova dva kulturno-umetnička društva. Ovaj događaj je podržao grad Zrenjanin a gosti iz Štrpa su se posebno na gostoprimstvu zahvalili predstavnicima našeg grada i organizatorima. U programu su pored solista, muške pevačke gupe i igrača nastupile i dve dečje grupe KUD “Đerđef” iz Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here