Narodni poslanici Srpske radikalne stranke posetili su ambasadu Venecuele gde ih je primila otpravnica poslova Dia Nader de el Andari sa saradnicima.

0
253

Susret je protekao u izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi. Potpredsednik Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta istakla je da srpski radikali nedvosmisleno podržavaju borbu naroda Venecuele protiv globalizma i američke hegemonije.

Ona je takođe informisala predstavnike ambasade Venecuele u Beogradu da su svi poslanici Srpske radikalne stranke pristupili grupi prijateljstva sa Venecuelom, dok je prof. dr Vojislav Šešelj od formiranja aktuelnog skupštinskog saziva bio član te grupe.

Dia Nader de el Andari se složila sa ovim stavom i navela da se narod Venecuele nada da će Rusija i Kina vojno intervenisati ukoliko dođe do oružanih sukoba.
Narodni poslanici Srpske radikalne stranke su potpisali otvoreno pismo naroda Venecuele i prijatelja ove države upućeno narodu Sjedinjenih Američkih Država, u kome se apeluje na taj narod da se usprotivi vojnoj intervenciji u Venecueli, jer su potezi američke vlade direktno u suprotnosti kako sa međunarodnim pravom, tako i sa interesima obe države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here