Građanski protest “Jedan od pet miliona” okupio je na hiljade Zrenjaninaca po Četvrti put

0
132

Građanski protest “Jedan od pet miliona” okupio je na hiljade Zrenjaninaca po Četvrti put

U Zrenjaninu je održan četvrti građanski protest pod nazivom Jedan od pet miliona. Ove nedelje okupljenim Zrenjanincima su se obratili sportski novinar Milojko Pantić, poljoprivrednik Slavko Vukov i studentkinja Katarina Đoković. Zrenjanin je oduvek bio grad gospodstva i dostojanstva, grad širok i uspravan, sjajan i okrenut suncu kao što su banatska polja oko njega smatra novinar Milojko Pantić. On se okupljenim Zrenjanincima obratio sledećim rečima

U svoje ime i u ime Saveza udruženja poljoprivrednika Banata govorio je poljoprivrednik, Zrenjaninac, Slavko Vukov. On se direktno obratio predsedniku Aleksandru Vučiću rekavši da je u proteklih 7 godina učinak za poljoprivrednike izuzetno poražavajući. Osvrnuo se na subvencije za gorivo a dodao je i da je položaj poljoprivrednika lošiji u odnosu na njihove kolege u regionu.

Predstavnik mlađe generacije, studentkinja Katarina Đoković, u svom emotivnom obraćanju, iznela je probleme sa kojima se suočava njena generacija. Tešku materijalnu situaciju koja je zadesila veći deo populacije opisala je sledećim rečima:

Nakon obraćanja, na hiljade građana krenulo je u protestnu šetnju. Ovonedeljna trasa bila je usmerena ka naselju Bagljaš a u dugačkoj koloni mogli su se čuti komentari nezadovoljnih građana. Većina se osvrnula na činjenicu da je veliki broj mladih napustio Srbiju jer ovde ne vide perspektivu.

Među okupljenima bilo je i onih koji su zahtevali smenu predsednika Aleksandra Vučića.

Protestne šetnje se u Zrenjaninu održavaju punih mesec dana. Razloga za nezadovoljstvo je mnogo te stoga organizatori pozivaju sve istomišljenike da dođu i narednog četvrtka u 18h ispred Robne kuće u centru grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here