Jovo Bakić – Na protestima mladi broj studenata,mladi ne veruju opoziciji

0
306

Sociolog dr Jovo Bakić izjavio je da se u aktuelnim protestima protiv režima nalazi mali broj studenata, a jedan od razloga je i taj što studenti i mladi ne veruju opoziciji.

Jednom prilikom sociolog dr Jovo Bakić je izjavio da je ‚‚kod mladih primetio želju da se nešto menja , da postoji potencijal ali da istovremeno nisu sigurni šta treba menjati.’’ Da li sadašnja okupljanja i učešće mladih u protestima imaju dodirnih tačaka sa protestima 1968.g., 1996./97. pa i sa onima 2000.godine?  Koliko se ovi protesti razlikuju međusobno i da li imaju i nekih dodirnih tačaka pitali smo dr Jovu Bakića.

Studenti su se prvi put organizovano pojavili na protestima ‚‚Jedan od pet miliona‚‚ 9.februara. U najavi okupljanja oni su tada  pozvali sve kolege, profesore, asistente i građane nezadovoljne stanjem u društvu da pokažu „da studenti u Srbiji ne ćute i ne spavaju, već da su uveliko budni“ . Studenti su izrazili i solidarnost sa oko hiljadu pet stotina članova akademske zajednice, profesora, asistenata i saradnika u nastavi koji su potpisali pisma podrške građanskim protestima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here