U nedelju je u Kristalnoj dvorani održana ergometrijada

0
294

Proteklog vikenda Zrenjanin je bio domaćin 28. Prvenstva Srbije u veslanju na ergometrima, koje je okupilo blizu 400 takmičara. 

U nedelju je u Kristalnoj dvorani održano Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima. Učestvovalo je skoro 400 veslača. Takmičenje je svečano otvorio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što se ovakvo takmičenje održava u našem gradu i istakao da njim otpočinje i akcija “Sportom za bolje sutra”.

Takmičenju je prisustvovao i naš sugrađanin, osvajač dve olimpijske medalje u veslanju Milorad Stanulov, koji je takođe izrazio zadovoljstvo što je Zrenjanin bio domaćin ergometrijade. On je naglasio i da su takmičenja na ergometrima značajna jer su jasan pokazatelj forme veslača, a da se tradicionalno najbolji rezultati očekuju od “Partizana”, “Crvene zvezde” i “Danubiusa”, ali i “Čuruga”

  1. Prvenstvo Srbije organizovali su Veslački savez Srbije i zrenjaninski veslački klubovi “Zreneks” i “Begej”

Takmičarska sezona na vodi počinje aprila, kada se očekuju brojna takmičenja u zemlji inostranstvu, za koja se zrenjaninski veslači već vredno pripremaju.

Pored brojnih medalja i priznanja u veslački klub “Zreneks” stigla je i nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina. Predsednik ovog kluba Veselin Vučićević nedavno je dobio nagradu saveza za životno delo.

Kod seniora su medalje osvojili Miloš Vasić, Aleksandar i Filipović i Martin Mačković dok su među seniorkama najbolje rezultate ostvarile Jovana Arsić i Milica Vodogaz

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here