Mihalj Njilaš u poseti Zrenjaninu

0
221

Potpredsenik pokrajinske vlade Mihalj Njilaš razgovarao je danas sa predstavnicima gradske vlasti i direktorima osnovnih i srednjih škola o stanju u obrazovanju i unapređenju prava nacionalnih manjina.

Potpredsenika pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalja Njilaša zajedno sa njegovim saradnicima u svom kabinetu ugostio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Sastanku su prisustvoali i njegov zamenik Saša Santovac , pokrajinski poslanik Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća Jožef Stojko i načelnik Školske uprave Snežana Oluški Vlačić. Pokrajinskom sekretaru je predstavljena ideja o izgradnji velikog školskog centra u kom bi delovale 2 ili 3 srednje škole koje i sada rade, a predočena su mu i ulaganja grada u školstvo, pogotovo u infrastrukturu. Na sastanku je takođe rezimirana dosadašnja saradnja sekretarijata, grada Zrenjanina i prosvetnih ustanova sa teritorije našeg grada.

Njilaš je takođe rekao da će se saradnja sa gradom i osnovnim i srednjim školama nastaviti i u narednom periodu, kao i da se nada da će se još više produbiti i da će se još više sredstava ulagati u infrastrukturu.

Konkursima je opredeljeno ukupno 410,5 miliona dinara od kojih će u obrazovanje biti uloženo 353,5 miliona, a u oblasti prava nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica 57 miliona dinara. Nakon sastanka sa gradskim čelnicima pokrajinski sekretar je o gorućim problemima i načinima prijave na raspisane konkurse razgovarao i sa predstavnicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije našeg grada sa ciljem da ih uputi u to na koji način mogu privući što više sredstava iz pokrajinskog sekretarijata. Po završetku sastanka sa direktorima škola Mihalj Njilaš obišao je i Elektrotehničku i građevinsku školu Nikola Tesla gde su izvršena značajna ulaganja u obnovu objekta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here