Sastanak Vučića i Jurija Borisova

0
107

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom ruske Vlade i kopredsednikom Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Ruske federacije  Jurijem Borisovim.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom ruske Vlade i kopredsednikom Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Ruske federacije  Jurijem Borisovim. Vučić je sa gostom razgovarao o saradnji u oblasti energetike, industrije i infrastrukture.

Borisov je preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Vladimira Putina, istakavši da njegova nedavna poseta Srbiji predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u bilateralnim odnosima Srbije i Rusije i da su njeni rezultati dalekosežni i na političkom i na ekonomskom planu.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i rezultatima postignutim u oblastima železničke infrastrukture, energetike i mašinstva, ponovivši spremnost Srbije da formira zajedničku srpsko-rusku kompaniju za proizvodnju vagona.

Predsednik Srbije je još jednom ukazao na značaj realizacije projekta Turski tok i na mogućnosti plasiranja srpskih poljoprivrednih proizvoda na rusko tržište.

Istakavši visok nivo trgovinskih odnosa dveju zemalja, potpredsednik Borisov je ukazao na zainteresovanost ruske strane za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije, kao i za zajednički razvoj turističke ponude, posebno korišćenje potencijala Dunava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here